Site Overlay

AGR ventil za avto – varnostni ventil za omejevanje strupenih emisij

Okoljska ozaveščenost postaja vse bolj pomembna tudi pri proizvajalcih vozil. Pomembno je, da vozilo med uporabo deluje čim bolj prijazno okolju. Onesnaževanje z izpušnimi plini avtomobila je močno prisotno v okolju, v katerem bivamo, in smiselno je, da pomislimo tudi na ta vidik. Za ustrezno delovanje vozila tudi na tem področju pa skrbi AGR ventil za avto.

AGR ventil za avto je del vozila, ki deluje kot poseben varnostni ventil, njegova naloga pa je omejevanje izpuha ogljikovega dioksida, ki nastaja med vožnjo oziroma med porabo goriva. Je nujen pri zmanjševanju strupenih emisij, ki nastajajo s samo uporabo vozila. 

Nujnost uporabe AGR ventila za avto

AGR ventil za avto je sestavni del vozila. Nujen je za omejevanje strupenih izpušnih plinov, ki nastajajo med uporabo avtomobila – deluje tako, da omenjene izpuhe preusmeri ter ohranja ustrezno temperaturo motorja. Če se motor vozila segreje nad določeno mejo, začnejo namreč nastajati izredno strupeni dušikovi oksidi

AGR ventil za avto
Naloga AGR ventila za avto je omejevanje izpuha ogljikovega dioksida, ki nastaja med vožnjo. 

Varno in čisto okolje je vsekakor nujno za zdravo življenje vseh nas. Pomembo je torej, da AGR ventil za avto ustrezno deluje. Če pride do neustreznega delovanja omenjenega avtomobilskega dela, lahko pride do povečanih izpustov emisij oziroma drugih težav. Načeloma AGR ventila ni potrebno menjati, potrebno pa ga je očistiti, saj se v njem nabirajo saje, ki nastajajo kot posledica njegovega delovanja. Menjava AGR ventila je nujna le v primerih, da le-ta ne opravlja več svoje funkcije.

Vrste AGR ventila za avto

AGR ventil za avto je tehnologija, ki omogoča ustrezno zaščito okolja, v katerem bivamo. Glede na vrsto regulacije lahko govorimo o več vrstah ventilov: pnevmatski, elektronski in digitalni. Z napredkom avtomobilizma nastajajo tudi vozila, ki AGR ventila ne potrebujejo – nekateri novi motorji so namreč narejeni tako, da proizvedejo zgolj toliko emisij, kot je s predpisanimi normativi dovoljeno. 

Kako očistiti AGR ventil za avto, ne da bi ga odstranili?

Kot smo že omenili, lahko pride do zapletov pri uporabi AGR ventila. Najpogosteje je neustrezno delovanje posledica saj, ki so se nabrale zaradi same uporabe – v tem primeru je potrebo AGR ventil za avto očistiti. Prav tako je potrebno očistiti vse povezovalne cevi. Lahko pa pride tudi do mehanskih okvar; fizična poškodba membrane oziroma drugih delov pa zahteva menjavo celotnega AGR ventila.

Objave iz iste kategorije: