Site Overlay

Brizgalni ali laserski tiskalnik

Tako brizgalni kot laserski tiskalnik imata svoje prednosti. Katerega boste izbrali, je odvisno od tega, kaj vam bolj ustreza in kaj sploh potrebujete. Pomembno se je vprašati, koliko sploh tiskate, kaj tiskate in kako pogosto. Pa tudi to, kako pomembna vam je kvaliteta tiska. Na podlagi tega se lahko najbolje odločite, kakšen printer bi bil najbolj pravi za vas in za vaše potrebe. Izbirate lahko med zelo različnimi modeli, ki so primerni tako za domačo kot za profesionalno rabo v podjetjih in drugih organizacijah.

Zakaj izbrati brizgalni printer?

Ko se sprašujete o tem, ali kupiti brizgalni ali laserski tiskalnik, je glavno vprašanje to, kako pogosto ga boste uporabljali. Če ga boste uporabljali vsak dan ali vsaj enkrat na 14 dni, potem je tudi brizgalni tiskalnik, ki deluje na kartuše, morda za vas dobra opcija. Takšni tiskalniki so cenejši, pa tudi poceni kartuše zanje so ugodne. Imajo pa kartuše eno pomanjkljivost: barva v njih se namreč lahko zasuši, če printerja dalj časa ne uporabljamo. Če torej ne boste tiskali dovolj pogosto, se vam lahko pojavi ta problem. V tem primeru je za vas boljša rešitev laserski tiskalnik.

Zakaj izbrati laserski printer?

Laserski tiskalnik omogoča zelo hiter in učinkovit tisk, tonerji za laserski tiskalnik pa so narejeni tako, da se barva v njih ne zasuši, četudi jih ne uporabljamo. Iz tega vidika so gotovo najboljša opcija za vse, ki printanje potrebujete le občasno. Poleg tega pa je glavni dejavnik za njihov nakup tudi hitrost, saj lahko v kratkem času z njimi natisnete zelo veliko število strani. Zaradi tega so primerni tudi za vse, ki tiskajo veliko količino listov naenkrat in jih želijo imeti natisnjene v najkrajšem času.

Na voljo so sicer zelo različni modeli, med katerimi lahko izbirate. Tonerji so sicer dražji od kartuš, a pri njih ne obstaja nevarnost, da bi se zasušili, poleg tega pa jih lahko brez menjave uporabljate zelo dolgo, saj je v njih veliko črnila. Povprečni uporabnik ima dovolj en toner na leto oziroma mu ga v enem letu še niti ni treba menjati, medtem ko je treba kartuše menjati na vsakih nekaj mesecev ali še bolj pogosto.

Registracija domene nam omogoča, da si izberemo ime, ki je lahko dolgo do 63 znakov. Pomembno pa je, da imamo čim krajše. Še več zanimivih informacij si preberite s klikom na povezavo.

Objave iz iste kategorije:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *