Site Overlay

Izberimo domeno za našo spletno stran

Izdelava spletne strani je pomemben korak za vsakega podjetnika. Tako lahko pokažemo celotnem svetu s čem se ukvarjamo. Pri tem pa si moramo izbrati domeno, ki jo bomo uporabljali na naši spletni strani, ki bo služila kot ime. Registracija domene je ravno zaradi tega ključni korak pri vzpostavitve naše znamke. Poglejmo si skupaj, kako opravimo registracijo, kaj vse moramo vedeti o domeni in na kaj vse moramo biti pripravljeni. Podali vam bomo tudi nekaj napotkov, kako izbrati pravo ime domene za naše podjetje.

Opravimo osnovno raziskavo

Registracija domene - uporabimo čim krajše ime
Domena ima lahko končnico .net, .com, .cc, .web, .biz …

Raziskava uporabljenih imen na spletu nam lahko izredno pomaga. Registracija domene, ki je zelo podobna že ustanovljenim podjetjem ni vedno dobra ideja, saj imamo lahko v prihodnosti težave. Izogibajmo se imenu, ki je preveč podobno produktom, podjetjem ali znamkam.

Kako se najhitreje preveri domeno, če je prosta? To lahko opravimo tako, da izbrano ime preprosto vtipkamo v brskalnik ter pregledamo rezultate, ki se pojavijo. Bodimo tudi pozorni na končnico domene, ki je lahko:

Lokalna

Lokalne domene so izključne na državo v kateri se nahajamo. To so lahko .si, .hr, .it ipd. Take končnice so idealne, če želimo poslovati v svoji državi in ne v tujini.

Svetovne

Registracija domene ima lahko tudi končnico, kot je .com, .net, .org ali druge. Te končnice so svetovne in so mišljene za obisk naše spletne strani s celega sveta.

Bodimo pozorni na izgovorjavo

Pred registracijo domene je dobro, če probamo izgovoriti izbrano ime naglas. Morda se to sliši, kot nekaj, kar je nepotrebno, vendar je izredno pomembno, da to naredimo. Ime, ki se ga lahko brez težav izgovori in si ga lahko tudi zapomnimo bo veliko bolj priljubljeno med naključnimi obiskovalci. To nam bo pomagalo, da:

  • Si nas bodo ljudje lažje zapomnili
  • Imamo večjo verjetnost konverzije
  • Stranke bodo vtipkale ime naše domene v brskalnik in našle našo spletno stran

Izberimo krajše ime domene

Registracija domene nam omogoča, da si izberemo ime, ki je lahko dolgo do 63 znakov. Pomembno pa je, da imamo čim krajše ime, kar je možno. Krajša imena si ljudje lažje zapomnijo. Priporočamo, da imamo v imenu največ 4 do 20 znakov. Izogibajmo se tudi slengovskih izrazov ter vezajev, če niso nujno potrebni.
Najboljšo podporo gostovanja in izbiro različnih domen lahko najdemo na spletni strani www.studio4web.com, kjer imajo tudi dodatne storitve strokovnega svetovanja.

Preberite še članek: Registracija domene za novo spletno stran

Objave iz iste kategorije:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *