Site Overlay

Kopalniška osvetlitev je zelo pomembna

Oprema in prenove hiše ali stanovanja je zelo velik podvig. Misliti moramo na različne stvari, kot je skladnost in funkcionalnost pohištva, postavitev ogledal, katero barvo bomo izbrali za stene ipd. Pogosto pa pozabimo na pomen, ki ga ima kopalniška osvetlitev, saj posvetimo svojo pozornost drugim bolj nujnim nalogam. V resnici pa mnogi ljudje pozabijo, da v kopalnici preživijo veliko časa. Obenem pa je to tudi prostor, kjer se spočijemo, osvežimo telo in duha ter se napolnimo s svežo energijo. Primerna osvetljava bo izboljšala občutek vsakega prostora, kot mu tudi dodala višji nivo funkcionalnosti.

Kopalniška razsvetljava ustvari prijeten ambient

Pogosto se zgodi, da začnemo in končamo svoj delovni ali prost dan ravno v kopalnici. Kopalniška razsvetljava igra veliko vlogo pri dobremu počutju. Na voljo imamo LED in klasična svetila, ki jih lahko zatemnimo, če potrebujemo bolj sproščen ambient. Pri umivanju ali drugih opravilih, pa lahko ojačamo svetlobo ter si tako omogočimo boljšo vidljivost.

Kopalniška razsvetljava
Kopalniška razsvetljava igra veliko vlogo pri dobremu počutju

Primerna postavitev ogledala bo v kopalnico preusmerila nekaj sončne svetlobe. Tako zmanjšamo potrebo po uporabi luči, kar tudi malenkost zmanjša mesečni račun za električno energijo. Moderna stenska svetila so priporočljiva za uporabo v kopalnici, saj nudijo dobro svetilnost in imajo dolgo življenjsko dobo.

Funkcionalna svetloba je ključnega pomena

Pri britju, umivanju zob in drugih opravilih potrebujemo dober vir svetlobe. To so naloge, ki so praktično vsakdanje in od nas zahtevajo natančnost in učinkovitost. Dobro je, če nam pri tem pomaga funkcionalna svetloba, ki nam omogoča, da vsa omenjena in druga opravila opravimo čim hitreje.

Kako izbrati kopalniško razsvetljavo

Pomembno je, da imamo na voljo kopalniško osvetlitev na pravih mestih. S tem je mišljeno to, da so svetila nameščena okoli ogledala, na stropu ali stenah – povsod, kjer jo potrebujemo. Seveda je pogosto dovolj, če imamo nameščenih nekaj LED svetil okoli kopalniškega bloka in drugih elementov, kjer pogosto potrebujemo močno svetlobo.

Varna uporaba kopalnice

Dobro osvetljena kopalnica je tudi veliko bolj varna za uporabo. Dobra kopalniška razsvetljava nam omogoči, da se izognemo nevarnostim, kot so mokri madeži na tleh in razne prepreke, ki lahko povzročijo padce. Pogosto se tudi zgodi, da so kopalnice v domovih različnih velikosti dokaj majhne, kjer ni na voljo veliko naravne svetlobe. S primerno razsvetljavo za kopalnico pa bomo videli vse nevarnosti, ki nam grozijo po zdravju. Obenem pa bomo tudi sam prostor lažje pospravili, saj bomo videli vse mokre madeže, umazanijo in drugo nesnago.

Preberite tudi članek z nasveti za izbiro pravega kopalniškega pohištva za vaš dom.

stropna svetila

Zakaj izbrati LED tehnologijo za osvetljevanje notranjih prostorov doma?

Izbira primernih žarnic za osvetljevanje notranjih prostorov vsake hiše ali stanovanja je izredno pomembna. Na voljo so stropna svetila, ki vsebujejo LED žarnice.

Objave iz iste kategorije: