Site Overlay

Podaljšajte življenjsko dobo pomnilniške kartice

Življenjsko dobo katerekoli pomnilniške kartice lahko podaljšate ali skrajšate s svojim načinom uporabe. Pridobivanje podatkov iz pokvarjene ali slabo delujoče kartice je velikokrat izjemno težavno in zahteva posredovanje strokovnjakov. Življenjsko dobo in stabilno delovanje, si zagotovite z upoštevanjem nekaj nasvetov. Najprej se izogibajte mehanskim poškodbam katerega koli dela izdelka. Ne izpostavljajte ga vročini, vlagi ali neposredni močni svetlobi sonca. Nadalje pa poskrbite za pravilno formatiranje in shranjevanje podatkov.

Formatiranje podaljša življenjsko dobo

Pomnilniška kartica  ima tako kot ostali mediji za shranjevanje podatkov omejeno življenjsko dobo. slednjo podaljšate s tem, da pri prvi uporabi izdelka, kartico formatirate v napravi. S tem se zbrišejo vsi podatki na mediju, bodisi škodljivi, bodisi neškodljivi. V primeru, da kasneje opažate slabšo kvaliteto posnetih podatkov, poskrbite za popolno formatiranje.

Manjša hitrost branja in zapisovanja ni alarmantna. Obe karakteristiki sta odvisni od same hitrosti kartice in hitrosti naprave, v kateri jo uporabljamo.  Pred nakupom preverite kompatibilnost. Ne pozabite pa tudi na varnostno kopiranje podatkov na drug medij za shranjevanje. Tako ne boste izgubili pomembnih podatkov.

Izogibajte se škodljivim dejavnikom

Pomnilniška kartica je občutljiva, zato je ne smemo razstavljati ali zvijati. Nanjo ne smemo pritrjevati nalepk ali posebnih oznak. Priključkov se ne smemo dotikati z roko ali kovinskimi predmeti, saj jih tako poškodujemo. Izogibati se moramo tudi izpostavljanju vodi, vlagi, vročini, pretiranem mrazu in sončni svetlobi.

https://www.youtube.com/watch?v=YbdKKYrhO5E

Pomnilniška kartica mora biti vstavljena v pravilne reže v pravi velikosti, saj jo v nasprotnem primeru lahko poškodujemo. Preverite, da kartico vstavljate pravilno obrnjeno in v pravo režo.  V kolikor se je ne da vstaviti, kupite še poseben adapter.

Pred nakupom preverite kompatibilnost

Pred nakupom preverite kompatibilnost kartice z vašimi napravami. Nekateri sistemi ne zagotavljajo branja z medijev s sistemom exFat. To pomeni, da tudi, če kartico vstavimo v napravo, je slednja bodisi ne bo zaznala, bodisi jo bo hotela formatirati. V zadnjem primeru bi to pomenilo izgubo vseh naših podatkov. O kompatibilnosti se prepričajte na spletu ali pa kontaktirajte neposredno proizvajalca.

Potrebujete kvaliteten Huawei servis telefonov? Potem si s klikom na povezavo preberite članek na to temo.

Objave iz iste kategorije:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *