Site Overlay

Pomembnost urejene predsobe v našem domu

Urejena hiša vzbuja občutek miru, prestiža in lepote gostom in domačim prebivalcem. Vse pa se začne z vstopom v hišo. Tako nam poleg vhodnih vrat da močan vtis stil same predsobe. Ta pa je velikokrat spregledana in daje slab izgled celemu stanovanju ali hiši. Lahko si predstavljamo, da so predsobe kot uvodno poglavje v knjigi. Tako ustvarijo atmosfero za vse druge prostore v katere bomo nadaljnje vstopili.

Vstopni prostor v naš dom ima simbolični pomen

Prva in glavna lastnost vsake predsobe je funkcionalnost. Tako je predsoba meja med zunanjim svetom in notranjim prostorom našega doma. Lahko bi rekli, da ima tudi simboličen pomen. Predstavlja prehoden prostor med kaosom zunanjega sveta in mirno notranjostjo. Poleg tega pa lahko v predsobi odložimo nepotrebna oblačila in opremo. To so lahko jakne, čevlji, ključi, torbice ipd. Potem pa se sproščeni odpravimo v zavetje našega doma. 

Celo zadevo pa lahko pogledamo tudi z druge strani. Predsoba je prostor, kjer se pripravimo na dogodivščine sveta. Obenem pa nam omogoča, da preverimo naš izgled v ogledalu in se samozavestno odpravimo na svojo pot.

Ne spreglejte tudi: Ogrevanje doma preko izkoristka zunanjega zraka

Funkcionalnost predsobe

Če nameravamo s pohištvom opremiti predsobo, je to najbolje storiti v korakih. Lahko si predstavljamo vse nujno potrebne elemente že postavljene v samem prostoru. Glede stila pa se je dobro zgledovati po notranjosti našega doma. Tako pustimo, da kuhinja ali dnevna soba narekuje stil predsobe.

Včasih je najlažje, če samo podaljšamo občutek drugih delov hiše v sam vhodni prostor. Tako dodamo pomembne funkcionalne in okrasne elemente, kot so ogledala, omarice in držala za čevlje. Barve pa izberemo glede na drugo pohištvo v našem domu. Tukaj so možna odstopanja, vendar je dobro, če se nekako vsi stili ujemajo.

Z ogledali povečamo prostor

Velikokrat se zgodi, da je naša predsoba dokaj majhna. To je večinoma zaradi omejitve prostora. Občutek majhnosti pa lahko ustvarja samo pohištvo. To je možno zaobiti z uporabo ogledal. Primerna postavitev luči pa ustvari prijetno atmosfero. Na enak način je možno poudariti določen okras ali kos pohištva. Luč lahko izpostavlja določeno sliko, kipec ali drugo okrasitev.

Z večjo predsobo pa imamo tudi več možnosti ustvarjanja. Tako dobimo več svobode, da jo spremenimo v majhno galerijo. Na stene lahko postavimo slike, skulpture, šalčke in druge predmete. Če pa dodamo več ogledal, pa še dodatno povečamo občutek prostornosti. Ne smemo pa pozabiti, da so tudi ogledala lahko okras.

Vhodni prostor je odličen za eksperimentiranje

Morda so predsobe edino mesto v hiši, kjer lahko eksperimentiramo z različnim pohištvom, okrasi in drugimi idejami. Dodamo lahko tepih ali drugo malenkost. Tako močno spremenimo osebnost samega prostora. Obenem pa izboljšamo energijo celotnega stanovanja ali hiše, kjer bivamo.

Odlične predsobe lahko zasledimo na spletni strani www.volino.si. Obenem pa lahko na omenjeni strani najdemo posamične elemente, ki jih lahko postavimo v samo predsobo.

Objave iz iste kategorije: