Site Overlay

Psihoterapija in cena za posamezno svetovalno uro

Cena za psihoterapijo oziroma posamezno uro svetovanja je odvisna predvsem od vrste psihoterapevtskega procesa ter od dolžine trajanja posameznega srečanja, ki je lahko individualno ali skupinsko. Običajno velja, da so individualne ure dražje od skupinskih srečanj, saj se v skupinah terapije udeleži večje število ljudi. 

Psihoterapevti, ki so specializirani na določenem ozkem področju, imajo običajno višjo urno postavko, saj je njihovo znanje osredotočeno na razreševanje specifičnih motenj in težav v medosebnih odnosih ali stiskah posameznika. Pacienti odštejejo nekoliko več denarja za svetovanje pri terapevtih, ki na svojem področju delujejo že vrsto let in so tako visoko usposobljeni. 

Različna urna postavka pri različnih psihoterapevtskih pristopih

Psihoterapija in cena za posamezno svetovalno uro pri specializiranem terapevtu je odvisna tudi od psihoterapevtskih pristopov, ki uporabljajo različne metode in tehnike. Pristopi na primer zajemajo analitično, sistemsko, geštalt in kognitivno-vedenjsko terapijo. 

Pri tem posebne ponudbe za podjetja pri Psihovital vsebujejo prilagojene cene, saj psihoterapevt v posebej zasnovanih delavnicah uporablja več različnih psihoterapevtskih pristopov in jih med seboj pri team buildingu in monitoringu tudi kombinira.

Različna urna postavka pri različnih vrstah svetovanj  

Na splošno velja, da je psihoterapija in cena za svetovalno uro pri družinskem svetovanju nekoliko dražja od individualne svetovalne ure, saj traja dlje časa, vanjo pa so vključeni vsi družinski člani oziroma partnerja in otroci. Prav tako je nekoliko dražje tudi partnersko svetovanje, saj se mora terapevt v psihoterapevtskem procesu posvetiti obema partnerjema in uspešno uskladiti njuno dinamiko odnosov. 

Cena skupinske terapije pa je odvisna od števila udeležencev in števila tedenskih srečanj. Nekateri terapevti pa nudijo tudi svetovanja preko Skypa ali po telefonu, še posebej, kadar se oseba ne more udeležiti srečanja v prostorih terapevta. Svetovanje preko Skypa pa se običajno obračunava enako kot individualna svetovalna ura na lokaciji podjetja. 

Cenovne ugodnosti pri psihoterapevtskem svetovanju 

Psihovital, center za psihoterapijo, svetovanje in izobraževanje v Mariboru, nudi določena znižanja cen pri svetovanju, kadar imajo osebe status študenta, ali so upokojene ali pa brezposelne. S tem omogočijo, da se strokovne terapije lahko udeležijo tudi tisti, ki si te storitve sicer ne bi mogli privoščiti. 

Prvo svetovanje 30 min je brezplačno, zato da lahko oseba povpraša psihoterapevta o najbolj primerni vrsti svetovanja, o samem postopku in trajanju posamezne svetovalne ure ter o ceni za psihoterapijo. Brezplačno svetovanje v Psihovital centru je namenjeno tudi temu, da terapevt dobi krajši vpogled v posameznikove težave (izgorelost, nespečnost, depresija, …) in mu lahko svetuje o najbolj primernih pristopih ter nato na srečanju prilagodi proces posameznikovim potrebam. 

Pregled za merjenje dioptrije. Natančna izmera dioptrije je za oster vid izjemno pomembna. Ne samo za zdravje, počutje in varnost. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: