Site Overlay

Zabavne miselne igre Metulji za otroke

Edinstvene otroške miselne igre Metulji so zasnovane kot drsne sestavljanke na igralni plošči, ki ponuja mnogo zabave za otroke nad šestim letom starosti. Otroci lahko uživajo v 48 različnih izzivih in ugankah, pri čemer igralna plošča nudi različne težavnostne stopnje, od bolj enostavnih do težjih ugank. Otroci skozi igranje krepijo svojo vizualno predstavo in prostorsko orientacijo ter spodbujajo procese koncentracije, načrtovanja in reševanja izzivov. 

Vsaka sestavljanka ima osem kvadratnih kosov ploščic, ki so postavljene znotraj igralne ploskve z robovi. Otroci najprej postavijo ploščice tako, kot so slike prikazane v knjižici z izzivi. Nato pa morajo premikati ploščice po površini, dokler ne ustvarijo popolne in simetrične metulje. Ploščice med igranjem drsijo skozi kvadratke, pri tem pa jih igralec ne sme dvigovati ali vzeti iz okvirja ploskve. Miselne igre Metulji je konec, ko so v kvadratkih postavljene vse slike, katere so prikazane v knjižici. 

Otroška drsna sestavljanka nudi mnogo izzivov 

Otroci se bodo zelo zabavali, ko bodo skušali ugotoviti, kakšen je pravi končni položaj kosov v drsni sestavljanki. Pri tem pa je vse izzive mogoče rešiti v 32 potezah ali manj. Miselne igre Metulji vsebujejo dvostranske ploščice za sestavljanje, ravno zato, da bi se lahko otroci zabavali z razmeroma lahkimi in malo težjimi izzivi. Na eni strani ploščice so narisani metulji, druga stran pa je prazna. 

Ploščice s slikami so tako na igralni ploskvi obrnjene na glavo in se lahko uporabljajo za premikanje na praznem kvadratu znotraj polja. Enostavni izzivi imajo pogosto več kot eno možno rešitev, težji izzivi pa ne. Vsak kos sestavljanke ima na obeh straneh štiri manjše nogice, ki so dodane za zaščito slikic na ploščicah, da se le-te ne bi opraskale med drsenjem po igralni ploskvi. 

Otroška sestavljanka je idealna za zabavo na potovanjih  

Drsna sestavljanka je izdelana iz kompaktnih materialov, pri tem pa je tudi majhnih dimenzij, zato je popolna tudi za zabavo na potovanjih. Hkrati se prilega v vsako manjšo torbo ali otroški nahrbtnik. Ker ima igra tudi plastični rob, to omogoča enostavno shranjevanje ploščic, ne da bi pri tem kosi popadali izven igralne ploskve. 

Drsna sestavljanka je ravno prav velika, da se popolnoma prilega v naročje, zato jo otroci lahko igrajo med vožnjo z avtomobilom, vlakom, na letalu in celo na plaži. Ker je sestavljanka namenjena le za enega igralca, jo lahko otroci igrajo kjerkoli in kadarkoli, saj za zabavo ne potrebujejo soigralca. 

Miselne igre Metulji lahko naročite v spletni trgovini z otroškimi igračami na naslovu www.chebeltza.com, kjer boste v paketu poleg igralne ploskve in osmih obojestranskih ploščic sestavljanke dobili še knjižico z izzivi in rešitvami. 

Objave iz iste kategorije: