Site Overlay

Prednosti avtomatskega avtomobilskega menjalnika pred ročnim

Avtomobilski menjalnik predstavlja zelo pomemben del vozila. Predstavlja namreč sklopko med motorjem in pogonskim kolesom. Na naših in evropskih cestah je veliko avtov opremljenih z ročnim menjalnikom, vse več pa je seveda takšnih, kjer je vgrajen avtomatski menjalnik. Ta ponuja kar nekaj prednosti v primerjavi z ročnim avto menjalnikom.

Med drugim avtomatski menjalnik za avto odlično poskrbi za popolno udobje v vožnji. In če je še ne tako dolgo nazaj veljalo, da je v primeru okvare tega dela avta popravilo zelo drago, se temu lahko preprosto izognete tako, da redno opravljate servis pa tudi vzdrževanje svojega avtomobila.

Vrste avto menjalnikov

Na voljo je več različnih vrst avto menjalnikov. Na sploh je takšen del odvisen od znamke pa tudi od samega modela avta. Na izbiro zelo pogosto vpliva tudi proračun kupca. Na voljo je na primer avtomobilski menjalnik DSG, ki je vgrajen v določene znamke in modele vozil.

Avtomatski avtomobilski menjalnik
Sproščeno vožnjo omogoča avtomatski avtomobilski menjalnik

Avtomatski menjalnik za avto CTV je značilen za starejše tipe vozil, kot je na primer honda. Znani so tudi menjalniki za avtomobile, ki imajo prav poseben in identičen princip delovanja.

Prednosti avtomatskega avto menjalnika

Avtomatski menjalnik za avto vam ponuja številne prednosti. V času vožnje imate lahko na primer obe roki na volanu. Priročen pa je zlasti v gneči, ko je veliko ustavljanja, speljevanja in podobnega.

7 razlogov, zakaj bi morali voziti avtomobil z avtomatskim menjalnikom

Omogoča manjšo porabo goriva, na zahtevnejših terenih vam lahko zelo olajša delo, motor pa vam zaradi premalo obratov ne more ugasniti. Avtomatski avtomobilski menjalnik ponuja vozni način oziroma program S – Sport. To zagotavlja bolj dinamično vožnjo.

Priljubljenost avtomatskih menjalnikov za avte pri nas

Vemo pa, da pri nas avtomatski menjalniki za avtomobile niso ravno preveč priljubljeni. To bi hitro ugotovili, če bi naredili zgolj površen pregled prodaje avtov. Verjetno tudi zato, ker je več kot polovica prodanih vozil srednjega in nižjega cenovnega razreda ali pa gre za manjše avtomobile.

Lahko rečemo, da je pri nas nakup avtomatskega menjalnika za avto bolj kot ne izjema. Verjetno najprej za to, ker je cena menjalnika v tem primeru višja, prav tako tudi, ker je razpoložljivost pri teh avtih bistveno slabša v primerjavi z bolj zmogljivimi vozili.

Objave iz iste kategorije: