Site Overlay

Kako se najhitreje preveri domeno, če je prosta?

Če boste kdaj želeli ustvariti svojo spletno stran, ne boste mogli mimo nekaterih nujnih zadev, med katerimi je tudi ime domene in domenska končnica. Seveda se verjetno izdelave strani ne boste lotili sami, kljub temu pa je pametno, da se pozanimate o vsem, kar bo izdelava zahtevala od vas.

Kaj je domensko ime in domenska končnica, vam mora biti pred izdelavo spletne strani povsem jasno. Prav tako, kako se lahko najhitreje preveri domeno, če je še prosta. Slednje lahko vsak stori kar s pomočjo spleta. Obstajajo namreč spletne strani, kjer v za to namenjeno polje vtipkate želeno domensko ime. Že z enim klikom lahko izveste, ali je izbrana domena še prosta.

Izdelava spletne strani narekuje tudi registracijo domene

Med drugim je pri izdelavi spletne strani nujna tudi registracija domene. Takšen postopek je v resnici zelo preprost pa tudi hiter. Pred tem pa morate seveda preveriti, ali je izbrano domensko ime še prosto.

Preveri domeno če je še prosta
Pred registracijo domene morate seveda preveriti ali je izbrano domensko ime še prosto.

Preden je registracija domene opravljena, je dobro tudi to, da se s strokovnjaki pomenite, ali je izbira vašega imena za domeno sploh primerna. Prav tako se je treba pozanimati, na kaj vpliva izbira domenske končnice.

Kakšno naj bo domensko ime?

Pri izbiri imena za domeno vam bodo strokovnjaki svetovali, da je ime čim bolj preprosto, obenem pa se mora navezovati na vaše podjetje oziroma na storitev ali pa izdelek, ki ga želite s pomočjo svoje spletne strani predstaviti širši javnosti.

Če boste upoštevali pravila, ki narekujejo ustrezno izbiro domenskega imena in končnice, ste lahko prepričani, da vas bodo spletni obiskovalci precej hitreje našli. Ko torej izberete sebi primerno ime in končnico za domeno, sledi preverjanje, ali je domena še prosta. Nato pa še registracija domene.

Spletna navodila za registracijo domene

Kako se domena registrira, lahko preprosto preverite tudi na spletu. Na njem kar mrgoli dobrih člankov in nasvetov o registraciji, prav tako o izbiri domenskega imena in končnice.

Video navodila za začetnike: Registracija domene

Ko boste prebirali, kako poteka registracija, boste med drugim izvedeli še, za koliko časa domeno sploh lahko zakupite in kaj storiti, ko preteče zakup domene. Preverite tudi, kaj pomeni, da je domena v karanteni.

Objave iz iste kategorije: