Site Overlay

Kje kupiti najbolj kakovostno opremo za motoriste?

Kakovostna motocross oprema je ključnega pomena, da se boste s svojim jeklenim konjičkom lahko varno, prijetno in udobno prevažali naokoli – tudi po bolj zahtevnih terenih. Ko se boste odločali za nakup nove opreme za motor, bodite torej pozorni zlasti na kakovost, udobje izdelkov, prav tako tudi na varnost.

Spoznajte nekaj ključnih delov opreme za motoriste in kaj vse morate upoštevati, ko se odločate zanje.

Čelade in jakne za motoriste

Motoristična čelada zagotovo predstavlja najbolj pomemben del opreme motorista. Ščiti namreč glavo pa tudi obraz pred najrazličnejšimi poškodbami. Na voljo so najrazličnejše vrste moto čelad, izbrati pa morate takšno, ki povsem ustreza vaši glavi, obvezno pa mora vključevati tudi certifikat, ki omogoča njeno varnost. Med najbolj priljubljene vrste sodijo tako imenovane integralne, polintegralne, jet ter off road motoristične čelade.

Izbira ustrezne opreme za vožnjo je bistvena za zagotovitev varnosti med vožnjo motocrossa. V tem videu boste videli, katero motocross opremo je najbolje nositi, da boste uživali v vožnji!

Kar se tiče izbire moto jakne, mora biti ta kakovostna, izdelana iz kar se da odpornih materialov. Dobra izbira sta na primer usnje in tekstil. Poskrbite, da bo imela tovrstna motocross oprema tudi posebne zaščitne blazinice na ramenih, komolcih in na hrbtu, saj vas bo to dobro ščitilo pred poškodbami v primeru padca.

Motoristične hlače in rokavice

V kategoriji oblačil in dodatkov za motocross boste našli tudi moto hlače in rokavice, ki so posebej zasnovane za motoriste. Hlače vam morajo omogočati kar se da dobro zaščito nog. Narejene morajo biti iz zelo trpežnih materialov. Na voljo so hlače iz usnja ali pa tekstila. Tudi te morajo vključevati dodatne zaščitne blazinice na kolenih in bokih.

Kakovostno zasnovane motoristične rokavice poskrbijo za zaščito uporabnika pred vremenskimi vplivi, prav tako pred vibracijami med vožnjo in pred najrazličnejšimi poškodbami. Narejene naj bodo iz kakovostnih materialov in naj vam omogočajo čim boljši oprijem na krmilu motorja.

Motoristična obutev in dodatna oprema

Motocross oprema mora vključevati tudi kakovostno obutev. Najpogosteje so to kar motoristični škornji, ki morajo omogočati dobro zaščito gležnjev in stopal. Izbrati morate škornje, ki so odporni na vodo, vam omogočajo dober oprijem na podlago in ki so kar se da udobni.

Ostati zaščiteni, ko vozite motocross, je prav tako pomembno na stezi za motocross, kot med vožnjo po gozdnih poteh. Zaščitna motocross oprema, vključuje čelade, opornice za vrat, ščitnike za prsni koš, opornice za kolena in škornje.

V specializiranih prodajalnah z motokros opremo je na voljo tudi zelo široka izbira dodatne opreme, kot so na primer termo oblačila, dežna oblačila, vizirji za čelade, nosilci za prtljago in podobno.

Objave iz iste kategorije:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *