Site Overlay

Katere barve izbrati za laserski tiskalnik?

Nakup barv za tiskalno napravo je nuno potrebno vzdrževalno opravilo. Pri nakupu moramo paziti, da ne izberemo napačnih barv, saj jih ne bomo mogli vgraditi v tiskalnik. Neglede na to ali uporabljamo črnilne ali druge barve, je potrebno kupiti pravilno izvedbo. Vsak toner za tiskalnik vsebuje barvni prah, zato ga lahko uporabljamo samo v določenem laserskemu tiskalniku. Črnilne kartuše pa so namenjene za klasične tiskalnike inkjet izvedb, ne pa tudi laserskih. Z nekaj preprostimi koraki lahko hitro kupimo najboljše barve, ne da bi si povzročali preglavice.

Prepoznajmo model tiskalnika

Dandanes praktično vsak proizvajalec tiskalnikov izdeluje svoje barve za eno ali več naprav v proizvodni liniji. Tako lahko kupimo toner za tiskalnik, ki je združljiv z eno ali pa tudi več napravami. Če si zapomnimo ime in serijo tiskalnika, lahko hitro najdemo zanj barve v izbrani trgovini s pisarniško opremo. 

toner za tiskalnik za določen laserski tiskalnik
Toner za tiskalnik vsebuje barvni prah, zato ga lahko uporabljamo samo v določenem laserskemu tiskalniku.

Ime oziroma model tiskalnika je pogosto napisan na sprednjem delu same naprave. Najdemo pa ga lahko tudi v priročniku ali sami embalaži tiskalnika. Če imamo na računalniku nameščen program za urejanje dokumentov oziroma programsko opremo od Epson, Canon, Brother ali drugega podjetja, lahko tudi tam prečitamo ime tiskalne naprave, ki je trenutno priključena na računalnik.

Originalni ali nadomestni toner za tiskalnik

Pojav nadomestne računalniške opreme je močno pretresel tržišče, saj so na voljo izboljšani produkti, ki prekašajo zmogljivost ter kakovost originalnih delov. Nadomestni tonerji za tiskalnike so na voljo v različnih oblikah in s številnimi nadgradnjami. Poleg tega imajo tudi nižjo ceno od originalne ali OEM opreme, zato so vedno bolj priljubljeni med številnimi uporabniki.

Originalni toner za tiskalnik je poznano tudi pod kratico OEM. Pogosto je priložen ob nakupu laserskega tiskalnika, kar pomeni, da lahko pričnemo s tiskanjem takoj. Ko se iztroši, pa bomo potrebovali sveže barve.

Nadomestni toner za tiskalnik

Prednost OEM tonerjev za tiskalnik je ta, da so izdelani s strani proizvajalca tiskalnika, kot so Hewlett Packard, Xerox in drugih. So pa tudi dražji za nakup, saj so narejeni po visokih standardih. Vsebujejo tudi kakovosten barvni prah, kar pomeni, da lahko OEM barve uporabljamo tudi za profesionalne namene.

Kakšna je razlika med OEM in nadomestnimi tonerji za tiskalnik?

OEM tonerje se priporoča za uporabnike, ki želijo najvišjo kakovost potiska. Dobra praksa je, da jih tudi uporabljamo za časa trajanja garancijskega roka naše tiskalne naprave. Ko se izteče garancijski rok, pa lahko pričnemo uporabljati nadomestne izvedbe barv. Tako prihranimo veliko denarnih sredstev, če veliko tiskamo.

Objave iz iste kategorije:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *