Site Overlay

Potrebujete zunanji trdi disk?

Namesto shranjevanja pomembnih podatkov in fotografij na usb ključke, cd-je in dvd-je si raje omislite zunanji trdi disk. Na njem je namreč veliko dodatnega prostora. Tako bodo vaši podatki shranjeni na enem mestu. Uporabljate ga lahko kot dodatni disk, ko vam zmanjka prostora na računalniku. Lahko pa ga uporabljate tudi kot arhiv oziroma nanj shranite varnostno kopijo podatkov. Seveda pa se lahko uporablja tudi za enostavno prenašanje podatkov z enega računalnika na drugega. Če ga še nimate, ga morate nujno kupiti!

Poskrbite za varnost podatkov

Kadar pride do okvare računalnika, lahko pride tudi do izgube podatkov na disku. Zato je zelo pomembno, da imamo narejeno varnostno kopijo vsega, kar se nam zdi pomembno. To varnostno kopijo lahko shranimo na zunanji trdi disk (https://anni.si/racunalnistvo/periferija-miske-tipkovnice-/usb-zunanji-diski/). To je najbolj priročna možnost. Tako podatki ne bodo na varnem le pred okvarami računalnika, ampak tudi pred različnimi virusi. V zadnjem času so namreč še posebej pogosti tisti, ki podatke zakriptirajo tako, da do njih ne moremo dostopati.

zunanji trdi disk
Ali je mogoče popraviti okvarjen trdi disk?

Če imamo narejen varnostni arhiv, nam takšno kriptiranje ne naredi nobene škode. Seveda pa moramo arhiv redno obnavljati, da bo čim bolj aktualen. Redno arhiviranje nam lahko pomaga preprečiti škodo, ki bi jo naredili virusi, hkrati pa lahko na tak način tudi naredimo več prostora na računalniku. Tistega, česar ne potrebujemo vsak dan, pač shranimo nekam drugam – v arhiv.

Več prostora na vašem računalniku

Ko na računalniku zmanjka prostora, imamo na voljo več možnosti. Lahko vgradimo še en disk, lahko pa se odločimo za nakup zunanjega trdega diska. Ta možnost je velikokrat najbolj priročna, sploh za tiste, ki uporabljate prenosne računalnike. Nekateri imajo celo več takšnih diskov, nanje pa shranjujejo različne stvari. Na enem imajo tako shranjene filme, na drugem fotografije, na tretjem pa kaj drugega. Tako imajo tudi na računalniku ne le več prostora, ampak tudi več reda.

Zunanji diski so zelo majhni, lahki in priročni, zato jih brez težav vzamemo tudi s seboj na pot. Marsikdo jih uporablja tudi namesto usb ključkov, ki imajo omejene kapacitete. Poleg tega pa takšni diski omogočajo izredno hitro delovanje ter veliko prostora za shranjevanje. Njihove cene pa so vedno bolj dostopne.

Laserski tiskalnik. Je tiskanje različnih dokumentov tvoje vsakodnevno opravilo, pri katerem ne želiš izgubljati časa? Preberi več …

Objave iz iste kategorije:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *