Site Overlay

Pravilno nameščanje stropnih svetilk

Osvetljevanje prostorov svojega doma morate dobro načrtovati že pred samo gradnjo objekta. Ne morete namreč preprosto nameščati stropne luči na strop in kar pričakovati, da bodo delovale tako, kot ste si zamislili. Pogosto imajo ljudje veliko dodatnega dela z vgradnjo svetil. Tudi zato je še toliko pomembneje, da že vnaprej dobro poskrbite za to, da kasneje nimate nepotrebnih težav.

V osnovi se morajo stropne svetilke pozorno nameščati na tiste točke, kjer lahko najučinkoviteje razsvetljujejo celotni prostor oziroma same površine, za katere so luči sploh namenjene. Pozicija pa ostaja povsem enaka, četudi se stropna svetila lotite zamenjati.

Ljudje imajo pogosto veliko težav z vgradnjo svetil. Zato je zelo pomembno, da že vnaprej poskrbite za dober načrt razsvetljave, da kasneje ne boste imeli nepotrebnih težav.

Naknadno vgrajevanje stropne luči

Ko boste stropne luči želeli vgrajevati naknadno, boste pri tem imeli nekaj več težav. Če pa je bila takšna osvetlitev v objektu že predvidena, boste verjetno imeli povsem preprosto povezavo z elektriko oziroma električnim omrežjem. Prav tako boste imeli pripravljeno napeljavo skozi stikalo. V tem primeru namestitev ne bo tako zahtevna. Pogosto pa se stropna svetila nameščajo kar nadometno. V tem primeru prav tako ni kakšnih posebnih gradbenih posegov.

Nekaj več dela pa je, če stropne svetilke želite nadomestiti naknadno. Če vam bodo pri tem pomagali strokovnjaki, potem lahko rešite še tako zahtevno situacijo. V resnici je električno napeljavo v stanovanju lahko hitro prilagoditi. Slednje je predvsem značilno za adaptacije in prenove, kadar želite povsem na novo zasnovati in opremiti določene prostore. Zlahka lahko računate na to, da boste lahko nadomestili stropne luči, ki vam bodo omogočale optimalno osvetljevanje čisto vsakega prostora.

Vrste luči za strop

Stropna svetila so zagotovo nepogrešljiv notranji dodatek. Na voljo je široka ponudna modernih stropnih svetil – od stropnih svetil za kuhinjo, dnevno sobo, kopalnico, otroških stropnih luči do stropnih LED panelov.

Seveda so na voljo tudi zunanje stropne luči in nadgradna svetila, ki pa so lahko povsem v nasprotju s klasičnimi oziroma tradicionalnimi zasnovanimi lestenci. Takšna stropna svetila so lahko dobrodošla tudi za prostore, ki imajo nižje strope.

Stropne svetilke lahko postavite kamor koli. Kristalni lestenci, lesene stropne svetilke, starinska svetila za strop in še bi lahko naštevali. Vse to je možno namestiti tudi v vaš dom. Za zahtevnejše uporabnike pa so na voljo dizajnerska stropna svetila.

Objave iz iste kategorije: