Site Overlay

Kako pokositi travo na strmem terenu?

Strm teren je lahko za košnjo zelo problematičen, a ustrezna kosilnica lahko poskrbi tudi za to. Pomembno je le, da izberete primeren model. Tako vam strmega terena ne bo več treba kositi na roke ali s koso, s čimer bo vse skupaj veliko laže. Če imate hišo oziroma vrt na brežini, je prav, da je temu prilagojena tudi vaša kosilnica. Enako velja za različne druge površine, ki so bolj razgibane. Na srečo so dandanes na voljo učinkoviti modeli, ki so izdelani prav za košnjo trave na strmem terenu.

Kosilnica za strm in razgiban teren

Da bo košnja trave na razgibanem oziroma strmem terenu varna, je zelo pomembno, kakšna je kosilnica, ki jo izberemo v ta namen. To velja še posebej v primeru, če gre za večjo površino, ki jo ni mogoče pokositi ročno ali bi bilo to preveč zamudno. Danes to na srečo skorajda nikoli več ni potrebno, saj lahko ustrezna kosilnica omogoči tudi košnjo na zelo razgibanih terenih na veliko bolj enostaven način, kot je to potekalo nekdaj. 

Košnja trave naj ne bo muka!

Če vam košnja trave za vašo hišo, v sadovnjaku ali kje drugje, predstavlja muko, potem vaša kosilnica najbrž ni prilagojena terenu, ki ga je treba pokositi. Priporočamo vam, da razmišljate o nakupu nove, saj vam ustrezna kosilnica lahko omogoči veliko lažjo košnjo trave. Poleg tega pa lahko poskrbi tudi za to, da bo košnja:

  • bolj učinkovita,
  • manj časovno zamudna,
  • bolj varna,
  • enostavnejša,
  • prijaznejša do vaše hrbtenice,
  • bolj natančna,
  • dajala lepše rezultate.

Optimalna košnja na brežini, strmem terenu …

Strm teren ali brežina zahteva, da je kosilnica temu prilagojena. Mora biti dovolj močna in hkrati poskrbeti tudi za ustrezen prenos teže, ki omogoča učinkovito in varno košnjo. Vsaka kosilnica tako za takšne razgibane terene ne bo ustrezna varianta, ampak je treba izbrati temu namenjene modele. Na srečo imajo danes proizvajalci v svoji ponudbi tudi modele, ki so zasnovani posebej za strme terene, brežine itd. Seveda pa vam takšna kosilnica omogoča tudi košnjo po ravnini oziroma je zaradi svoje zasnove izredno fleksibilna, kar pomeni, da lahko z njo kosimo praktično kjerkoli.

Ostrina rezil kosilnice je bistven del nege trate. Preberi vodnik po ostrenju rezil kosilnic.

Nagrobni napis. Cena za nagrobni napis je odvisna od količine in velikosti črk ter zahtevnosti izdelave. Lahko izbirate med različnimi barvami napisa. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: