Site Overlay

Vodnik po ostrenju rezil kosilnic

Ostrina rezil kosilnice je bistven del nege trate. Medtem ko je zamenjava izostrenih ali poškodovanih rezil dovolj preprosta, je veliko bolj stroškovno učinkovita rešitev uporaba brusilnika rezil. V nadaljevanju je opisano nekaj stvari, ki jih morate imeti v mislih, če kupujete nov brusilnik rezil. Danes sta na trgu na voljo dve osnovni možnosti – ročni in električni brusilnik.

Ročni so običajno cenovno veliko dostopnejši od električnih in jih lahko uporabljate brez vira električne energije. Vendar pa ročni zahtevajo več truda pri uporabi in morda ne zagotavljajo tako doslednih rezultatov kot električni. Električni brusilniki pa običajno zagotavljajo večjo natančnost in točnost, vendar imajo višjo ceno.

Postopek ostrenja kosilnice

Postopek uporabe brusilnika rezil je razmeroma preprost, ne glede na to, katero vrsto izberete. Najprej morate rezilo kosilnice odstraniti iz ohišja, da ga lahko obdelujete ločeno. Ko to storite, vstavite rezilo v brusilnik in upoštevajte navodila proizvajalca za brušenje ali ostrenje v skladu z vašimi posebnimi potrebami. Na koncu na novo naostreno rezilo ponovno pritrdite na kosilnico in že ste pripravljeni na delo! 

kupujete nov brusilnik rezil
Ostrina rezil kosilnice je bistven del nege trate in stroškovno učinkovita rešitev je uporaba brusilnika rezil.

Vzdrževanje brusilnika

Pomembno si je zapomniti, da lahko kakovosten brusilnik rezil znatno podaljša življenjsko dobo vaših rezil, vendar jih je treba še vedno redno vzdrževati, da ostanejo v dobrem stanju.

To pomeni, da jih redno čistite z vodo in milom in jih namažite z oljem ter poskrbite, da na njih ne bo umazanije ali nečistoč. Poleg tega pri daljšem shranjevanju rezil poskrbite, da bodo suha in zaščitena pred vlago, ki lahko sčasoma povzroči rjavenje.

Kako pogosto ostrimo rezilo kosilnice?

  • Pogostost ostrenja je odvisna od vrste trave, ki jo imate, in pogostosti uporabe kosilnice.
  • Na splošno velja, da če redno kosite in imate gosto travo, morate rezila ostriti vsaj enkrat ali dvakrat na sezono.
  • Za tiste s tanjšo travo ali tiste, ki ne kosijo tako pogosto, običajno zadošča na vsake dve do tri sezone.

Varnostni ukrepi pri uporabi

Njegova uporaba je precej preprosta, vendar je pomembno, da upoštevate varnostne ukrepe, kadar uporabljate katero koli vrsto orodja za ostrenje v bližini gibljivih delov.

Najprej odklopite kosilnico iz električnega omrežja in nosite zaščitno opremo, kot so rokavice in zaščita za oči. Nato v skladu z navodili pritrdite brusilnik in ga vklopite. Nato preprosto premikajte brusilnik naprej in nazaj po dolžini vsake strani rezila, dokler ni ustrezno nabrušeno. Na koncu obrišite vse odvečne ostanke, preden ponovno pritrdite rezila in priključite kosilnico za uporabo.

Izberite kakovosten brusilnik rezil za kosilnice

Kateri je najboljši brusilnik rezil za kosilnice? Boste izvedeli!

Z naložbo v kakovosten brusilnik rezil za kosilnice še danes poskrbite, da bo vaša trata videti popolno. Ne glede na to, ali se odločite za ročne ali električne modele, boste z njim poskrbeli, da bo vaša košnja vsakič videti profesionalno, kar vam bo olajšalo delo na trati, tako da boste lahko več časa posvetili uživanju v čudovitem zunanjem prostoru. Z občasnim manjšim vzdrževanjem ohraniti rezila v odlični kondiciji ni pretežko.

Objave iz iste kategorije: