Site Overlay

Peleti za pse so vse bolj priljubljena hrana za hišne kosmatince

Peleti za pse oziroma hladno stiskana hrana na trgu postaja vse bolj priljubljena roba. Pri izbiri takšne pasje hrane pa morate biti še toliko bolj previdni, ker se pojavljajo številni ponudniki – tudi takšni, ki ponujajo manj kakovostno ali povsem nekakovostno hrano za živali.

Tako kot torej lahko med briketirano hrano najdete boljše slabše brikete za pse, se najdejo bolj kakovostni in manj kakovostni peleti za pse. Ni ključno zgolj to, da so sestavine hladno stiskane. Pomembno je tudi to, kako so sestavine obdelane, preden sploh gredo v peletiranje, kakšna je torej njihova kakovost in nenazadnje še poreklo oziroma sledljivost sestavin.

Nakup slabih pasjih peletov

Če boste na trgu izbrali pelete za živali, ki so narejeni s stranskimi proizvodi predelave mesa ali pa vsebujejo le minimum beljakovinskih virov in že v osnovi bazirajo na tretjerazrednih žitih, za svojega hišnega kosmatinca niste prav dosti naredili. Torej, če je hrana za živali hladno stiskana, to še zdaleč ne pomeni, da je odlična, super ali pa zdrava.

Kakovostni peleti za pse
Peleti za pse so proizvedeni s postopkom hladnega stiskanja, ki uporablja nižje temperature, kar pomeni, da ni potrebe po sintetičnih dodatkih.

Peleti za pse morajo nujno vključevati visok delež mesa, naravne vitamine in dobre vire ogljikovih hidratov. Tega se zavedajo vsi dobri proizvajalci in ponudniki hrane za živali.

Uporaba kakovostnih ogljikovih hidratov v pasjih peletih

Kakovosti peleti za pse so znani tudi po tem, da se v njih uporabljajo kakovostni ogljikovi hidrati. Kjer uporaba omenjenega ni mogoča, bi se morale praviloma uporabiti sestavine brez gensko spremenjenih organizmov.

Oglejte si video zakaj so peleti za pse boljša izbira kot briketi

Ajdova kaša v peletih za pse v kombinaciji z lososom je na primer več kot odlična izbira za tiste kužke, ki so občutljivi na gluten, žita oziroma imajo kakršne koli težave s kožo. Tehnično gledano namreč ajdova kaša spada med sadje, med žita jo uvrščamo zlasti zaradi njene uporabe. Je torej brez glutena, odlično podpira delovanje jeter in pomaga uravnavati krvni sladkor.

Je hladno stiskana hrana za pse boljša od ekstrudirane?

Veliko lastnikov psov meni, da so peleti za pse boljši od briketov oziroma da je hladno stiskana hrana bistveno boljša v primerjavi z ekstrudirano. Če ne zaradi drugega pa zato, ker takšna hrana za pse v želodcu za živali ne nabrekne, se preprosto prebavlja in jo lahko brez težav mešano tudi s preostalo svežo in konzervirano hrano.

Objave iz iste kategorije: