Site Overlay

Zakaj izbrati LED tehnologijo za osvetljevanje notranjih prostorov doma?

Izbira primernih žarnic za osvetljevanje notranjih prostorov vsake hiše ali stanovanja je izredno pomembna. Na voljo so stropna svetila, ki vsebujejo LED žarnice. So izredno energijsko učinkovita in ustvarijo enako količino svetlobe, kot klasične izvedbe luči. Tako postajajo vedno bolj popularna za domačo uporabo, saj pomagajo prihraniti veliko količino stroškov pri porabi električne energije. Lahko se tudi pohvalijo z dolgo življenjsko dobo, kar jih naredi še bolj primerne za uporabo v dnevni sobi, kuhinji, otroški sobi in podobno. Vse to pomeni, da je dobro, če poznamo glavne prednosti LED tehnologije osvetljevanja, saj bomo tako lažje izbrali primerne luči za naš dom.

LED stropna svetila imajo dolgo življenjsko dobo

Delovanje klasičnih luči je vedno bilo pogojeno z nizko življenjsko dobo žarnice. Tudi klasična stropna svetila lahko delujejo zelo dolgo, če imajo vgrajene kakovostne klasične ali druge žarnice. Sčasoma pa te izgorijo in so potrebne zamenjave. 

LED stropna svetila
stropna svetila, ki vsebujejo LED žarnice. So izredno energijsko učinkovita in ustvarijo enako količino svetlobe

Delovanje LED stropnih svetil pa je malenkost drugačno. LED tehnologija osvetljevanja deluje tako, da prično polprevodniki žareti, ko preko njih steče električna energija. Pri tem prihaja do minimalne obrabe polprevodnikov. To pomeni, da imajo omenjene žarnice izredno dolgo življenjsko dobo. Računamo lahko, da stropno svetilo z LED žarnicami lahko deluje brez težav do 50 – krat dlje, kot navadno svetilo. Seveda pa lahko omenjene žarnice vedno vgradimo tudi v že obstoječe luči v našem domu.

Izredno visoka energijska učinkovitost LED stropnih svetil

Morda je najbolj poznana prednost LED luči nizka poraba električne energije. Tudi pri stropnih svetilih LED izvedbe je mogoče opaziti enako lastnost. To pa zato, ker ne uporabljajo klasičnih žarnic, ampak uporabljajo polprevodnike, ki se zelo energijsko učinkoviti. Pri delovanju porabijo približno 10% električne energije, kot jo navadne žarnice.

Moderna stropna svetila z LED žarnicami ne proizvedejo veliko toplote. Tako so varna za uporabo v bližini otrok, domačih živali in pohištva. Seveda je vedno priporočljivo, da pazljivo uporabimo svetila in jih ne približujemo predmetom, ki so lahko gorljivi ali občutljivi na svetlobo.

Velika ponudba stropnih svetil

Dandanes lahko izbiramo med mnogimi oblikami različnih luči za naš dom. Ponudba stropnih svetil je izredno raznolika, saj imamo na voljo različne barve, jakosti svetlobe, oblike in druge lastnosti omenjenih svetil. Pomembno je, da kupimo dovolj močno luč za prostor, kjer jo nameravamo namestiti na strop. Tako zagotovimo, da bomo vedno imeli dovolj svetlobe na voljo ter da ne bo temnih kotičkov v prostoru. 

NasvetiNasvet

Poznamo pa tudi nočna stropna svetila, ki so izredno ekonomična. Ne ustvarijo veliko svetlobe, saj so namenjena osnovnemu osvetljevanju prostora. Postavimo jih lahko v vse prostore v naši hiši, kjer želimo dovolj svetlobe, da lahko brezskrbno hodimo mimo ovir. Tako bomo močno zmanjšali možnost padcev in poškodb, saj bodo določeni elementi, kot so stoli, otroške igrače in robniki vedno vidni.

Objave iz iste kategorije: